Natuurkampeerterrein

Kamperen op een Natuurkampeerterrein is kamperen in zijn puurste vorm. In vergelijk met de meeste familiecampings onderscheiden de terreinen zich onder andere op de volgende punten.

Natuurlijke ligging
Je vindt de Natuurkampeerterreinen altijd in de directe omgeving van een aantrekkelijk natuurgebied of landschap. Elk terrein is anders en heeft zijn eigen charme en karakter. Veerhof is ingebed in een maagdelijk polderlandschap omzoomd door vele authentieke dorpjes en oude Zuiderzee stadjes.

Kleinschalig maar ruim. De meeste Natuurkaperterreinen zijn bescheiden van opzet en hebben een beperkt aantal plaatsen . Daar staat tegenover dat je altijd een royale plek hebt. Je hebt daardoor veel rust en privacy.

Veel natuur beleving
Op Veerhof ontmoet je een rijke fauna aan, bestaande uit veel soorten bosvogels . Daarnaast broeden er op Veerhof een drietal soorten uilen, de Kerkuil, Ransuil en Steenuil. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de weidevogels, zo worden er in het vroege voorjaar greppels en weilanden onderwater ( plasdras) gezet in de hoop dat dit grutto’s, tureluur, scholeksters en de diverse soorten watervogels uitnodigt om te gaan broeden.

Op de 11 hectaren weiland wordt het beheer toegespitst op de weidevogels en het botanisch beheer.

Natuurgebieden in de omgeving
Bij het dorpje Twisk ligt een waterbergingsgebied, wat veel vogels aantrekt, zo ook de Vooroever gelegen aan het IJsselmeer waar onder andere de lepelaar en roerdomp broeden. Tevens zijn het Zwanenwater , het voormalige eiland Wieringen en Texel goed te bereiken.

Kindvriendelijk
Ook kinderen voelen zich thuis op de Natuurkampeerterrein. Vaak zijn er eenvoudige speelvoorzieningen aanwezig zoals een zandbak of schommel. Maar de grootste speeltuin is de natuur.