Medemblik( 4 km vanaf de camping )

Kasteel Radboud
Beleef de Middeleeuwen in kasteel Radboud, het enige overgebleven Westfriese dwangburcht van Floris de Vijfde. Op 3 km afstand van camping Veerhof. Ga mee met een rondleiding of doe een speurtocht en kraak de code van de schatkist.
www.kasteelradboud.nl  

Bakkerijmuseum
Leukste kinder- en familiemusuem van Nederland. Elke dag demonstraties met chocolade, marsepein . Kinderen mogen het vaak zelfgemaakte lekkers mee naar huis nemen. Vier kilometer van af camping Veerhof.
www.deoudebakkerij.nl

Nederlands Stoommuseum
Bestaat reeds 40 jaar en echt een museum voor techneuten , tweeën een halve km vanaf onze camping. Het museum is gevestigd in het voormalige gemaal van het ambacht “De Vier Noorder Koggen”, een monumentaal gebouw uit de negentiende eeuw. Een must voor opa’s, vaders en zoons.
www.stoommachinemuseum.nl

Stadsmuseum Medemblik
Het museum brengt de geschiedenis van de oudste stad van West-Friesland tot leven. Het museum is gevestigd in het voormalige stadhuis , ontworpen door de traditionalistische architect Alexander Kropholler.
okv-medemblick.nl

Museumstoomtram
Spannendste tijdreis met stoomtram en boot. De tram bestaat uit historische rijtuigen getrokken door een stoomlocomotief. Diverse reismogelijkheden. Je reist tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn –Medemblik en v.v. rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland.
www.museumstoomtram.nl

Regattacentrum
Internationaal zeilcentrum, voor zeilliefhebbers het summum. Op twee kilometer afstand van onze camping.

Hoorn (12 km vanaf de camping )

Westfriesmuseum
Een museum uit de gouden eeuw, is gevestigd in één van de mooiste monumenten van Hoorn, het in 1632 gebouwde Statencollege. Zo imposant als het museum van buiten is, zo intiem is het binnen. Jaarlijks diverse exposities.
www.wfm.nl

Museum van de twintigste eeuw
Museum van het feest der herkenning, de collectie bestaat uit honderden objecten en interieurs. Genoeg te doen voor kinderen.
www.museumhoorn.nl

Enkhuizen( 20 km vanaf de camping)

Zuiderzeemuseum
Een binnen en buitenmuseum. Goed voor een volle dag , met de hele familie genieten van de rijke cultuur rondom de voormalige Zuiderzee. Een schatkamer van historische boten, architectuur , tradities, dialecten, streekdrachten, ambachten en handel. Een must voor elke Nederlander om kennis te nemen van je thuisland. Voor de kinderen een openbaring.
www.zuiderzeemuseum.nl

Sprookjeswonderland
Beleef de betovering. Een park vol met kabouters en sprookjes. Zingende standbeelden zorgen voor verwondering en een vrolijke noot .Een Efteling in het klein. Compleet met heus kasteel, kaboutergrot, overdekte picknickplaatsen , restaurants, winkeltjes, kiosken en speeltuin. Een dag genieten voor de allerkleinsten.
www.sprookjesland.nl

Schagen( 20 km vanaf de camping)

Een echt Westfries stadje met in de zomer Westfriese folklore, tien donderdagen lang een historische optocht in 19e eeuwse streekdracht . Rondom de kerk een rijk uitgaansleven en veel cafés, restaurants met gezellige terrassen.
www.westfriesefolklore.nl

Oostwoud

Museum “De Baan”
Een door een particulier opgezet museum met een enorme collectie ,doch vooral ook met een prachtig verhaal. Jan Geel , de eigenaar ,kan hier heel enthousiast over vertellen. Op loopafstand van de camping.

Zwembad
Behalve dat er op de camping met warme dagen in het haventje wordt gezwommen beschikt het dorp Oostwoud over een prachtig buitenbad, waar door onze gasten veelvuldig gebruik van wordt gemaakt.
www.hetzwembad.nl

Opperdoes( 4 km vanaf camping)

Bijenmuseum
De bijenstal, een dagje vol beleving en plezier. Rondleiding met de imker waarbij hij alles over het bijenleven vertelt. Dit gebeurt in een speciale bijenkijkruimte. Tevens een terras met een pannenkoeken restaurant.
www.bijenstal.nl

Fietsenverhuur
Er is een mogelijkheid tot het huren van fietsen , bij de receptie kan je informeren wat de mogelijkheden zijn.
www.lakkie.nl